Ο φούρνος μικροκυμάτων άμα τη εμφανίσει του απέκτησε πολλούς φίλους
και άλλους τόσους εχθρούς. Όλοι, βέβαια, συμφωνούν σε ένα πράγμα: Είναι
πέρα για πέρα εξυπηρετικός και η χρήση του λύνει τα χέρια της νοικοκυράς
με κάθε τρόπο. Πέρα όμως από τη συνήθη χρήση του, υπάρχουν και μερικές…
απροσδόκητες χρήσεις που θα μας εξυπηρετήσουν!
1. Ανανεώσετε το άρωμα των μπαχαρικών σας βάζοντας το φούρνο σε πλήρη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα.
2. Το μπαγιάτικο ψωμί τυλιγμένο σε ένα χαρτί κουζίνας γίνεται μαλακό σαν φρέσκο εάν το ζεστάνετε για ένα λεπτό.
3. Τα αμύγδαλα θα καθαριστούν εύκολα από τη φλούδα τους για να τα χρησιμοποιήσετε σε κέικ και κουλουράκια εάν τα βάλετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και στη συνέχεια στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ.
4. Τα καρύδια θα σπάνε πιο εύκολα και δεν θα διαλύεται η σάρκα τους εάν τα τοποθετήσετε σε νερό και τα ζεστάνετε στο φούρνο σας σε πλήρη ισχύ.
5. Το πορτοκάλι ή το γκρέιπφρουτ θα καθαριστούν πιο εύκολα εάν ζεσταθούν για τριάντα δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ.
6. Ο φούρνος μικροκυμάτων διευκολύνει το χυμό του λεμονιού ή του πορτοκαλιού να βγει πιο εύκολα. Ζεστάνετε για λίγο σε πλήρη ισχύ, αφήστε να κρυώσει και ο καρπός θα στύβεται ευκολότερα.
7. Ζεστάνετε το ζαχαρωμένο μέλι για 1-2 λεπτά και θα αποκτήσει πάλι τη… ρευστότητά του.
1. Ανανεώσετε το άρωμα των μπαχαρικών σας βάζοντας το φούρνο σε πλήρη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα.
2. Το μπαγιάτικο ψωμί τυλιγμένο σε ένα χαρτί κουζίνας γίνεται μαλακό σαν φρέσκο εάν το ζεστάνετε για ένα λεπτό.
3. Τα αμύγδαλα θα καθαριστούν εύκολα από τη φλούδα τους για να τα χρησιμοποιήσετε σε κέικ και κουλουράκια εάν τα βάλετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό και στη συνέχεια στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ.
4. Τα καρύδια θα σπάνε πιο εύκολα και δεν θα διαλύεται η σάρκα τους εάν τα τοποθετήσετε σε νερό και τα ζεστάνετε στο φούρνο σας σε πλήρη ισχύ.
5. Το πορτοκάλι ή το γκρέιπφρουτ θα καθαριστούν πιο εύκολα εάν ζεσταθούν για τριάντα δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ.
6. Ο φούρνος μικροκυμάτων διευκολύνει το χυμό του λεμονιού ή του πορτοκαλιού να βγει πιο εύκολα. Ζεστάνετε για λίγο σε πλήρη ισχύ, αφήστε να κρυώσει και ο καρπός θα στύβεται ευκολότερα.
7. Ζεστάνετε το ζαχαρωμένο μέλι για 1-2 λεπτά και θα αποκτήσει πάλι τη… ρευστότητά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου